Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Planetele extraterestre ar putea arăta la fel ca acasă
4 October 2017

Planetele extraterestre ar putea arăta la fel ca acasă.

În anii 1980, nava spațială Galileo a zburat pe lângă planeta noastră  în drumul ei spre Jupiter. Acest lucru ne-a oferit o ocazie unică de a folosi instrumentele ei puternice pentru a observa semnele de viață de pe Pământ. Semne care ar putea îndica viață și pe alte planete.

În timp ce analiza Pământul, Galileo a observat unele semne evidente ale vieții. Zonele de pășuni și de pădure absorb o bună parte din lumina vizibilă (lumină pe care ochii noștri o pot vedea). Acest lucru se datorează faptului că plantele absorb lumina și o transformă în energie pentru a supraviețui.

Dar există tipuri de lumină pe care plantele de pe Pământ nu le absorb, cum ar fi lumina în infraroșu (un tip de lumină care este invizibilă pentru ochii noștri). Acest lucru se datorează faptului că primele forme de plante au fost subacvatice. Apa de mare absoarbe repede lumina infraroșie, în timp ce lumina vizibila pătrunde mai adânc în ocean.

 Prin urmare, aceste plante au evoluat pentru a supraviețui pe lumina vizibilă care a putut ajunge sub apă - o trăsătură care se păstrează până în prezent.

În căutarea semnelor de viață pe alte planete, oamenii de știință privesc mai cu atenție spre stelele pitice roșii, cel mai comun tip de stea din Univers.

Piticele roșii sunt mai mici și mai reci decât Soarele nostru, iar cea mai mare parte a luminii pe care o dau este în infraroșu. Acest lucru i-a determinat pe oamenii de știință să creadă că pădurile și pășunile de pe planete care orbitează în jurul acestor stele ar absorbi mai multă lumină infraroșie decât plantele de pe Pământ.

 Cu toate acestea, acest lucru ar putea să nu fie adevărat în cazul în care aceste plante au evoluat mai întâi sub apă, dincolo de limita luminii în infraroșu. Atât timp când plantele extraterestre au crescut cândva sub mare, acestea ar putea arăta exact ca cele de pe Pământ!

Interesant

Cele mai vechi plante au trăit pe Pământ cu 3 miliarde de ani în urmă. Astăzi exustă aproximativ 400 000 de specii diferite de plante. Ele variază în dimensiune, de la răsaduri mici până la arbori falnici, mai mari decât orice alt lucru viu.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

Alien Planets Could Look Just Like Home
Alien Planets Could Look Just Like Home

Printer-friendly

PDF File
1003.8 KB